Vicsi Gabriella Andrea

Szemezgetés az életem és a családom történetéből

Friss topikok

  • Talalo: Kedves "Gabriella"! Ugy az 5.-6. bejegyzesnel esett le, mi is a csavar. Mar korabban is gyanus le... (2011.05.02. 00:59) Magyarázat helyett
  • Viki: Kedves Gabi!? Én emlékszem egy nagyon kedves lányra ,akkor már asszonyra.Ott voltam az esküvőtökö... (2008.09.17. 17:56) Nevetséges?
  • nincsblogom: Írd le ide, hogy Vicsi Gabriella él, és nem hunyt el pár éve! Írd le, hogy te nem a volt férje va... (2008.07.17. 20:47) bemelegítés
  • nincsblogom: Kedves Hito Hiraga! Nem érted jól. Gabi már nem él, és igen elköltözött a másvilágba. (2008.07.17. 05:43) A pokol tornáca
  • Vidor: Érdekelne, hogy melyik volt az a politikus? Szerintem ország-világnak tudni kellene! (2008.06.01. 19:42) de hogy jön ide a politika?

Linkblog

A birtokvédelmi eljárás

2008.02.29. 10:48 | vicsigabi | Szólj hozzá!

Ez egy olyan blog, amit érdemes elejétől fogva végigolvasni, egyébként nem biztos, hogy érthető lesz a következő fejezet. Olyan, mintha egy könyv fejezetei lennének. Ennek ellenére azért most álljon itt egy kis összefoglaló, 2003 nyár végén hogyan is álltunk:

Az anyám élt - ekkor már - egyedül egy 150 négyzetméter alapterületű, három szintes épületben, amiben két független lakás van. Az másikban régebben a mi családunk élt (a férjemmel és a két gyerekkel), míg az öcsém már elköltözött az ő vadonatúj palotájába, Pomáz egy másik utcájában. A férjem a házasságunk óta minden keresetét a családra illetve az épületre költötte, azon kívül sehol, semmilyen tulajdonunk nincs (kivéve mondjuk az autót, amit persze hitelből vettünk, vagyis mégsem).

A birtokvédelmi eljárást az anyám indította a férjem ellen. A háttérben persze az öcsém húzódik, aki szimpla bosszúállásból akarta a családomat eltaposni,és ehhez a saját anyja szoknyája mögé bújt. Anyámnak nem jutott volna ilyesmi az eszébe, de az öcsém is segítséget vett igénybe: egy ügyvédet - név szerint dr. Vidoven Árpád, http://www.mkogy.hu/internet/plsql/ogy_kpv.kepv_adat?p_azon=v010 -, aki ellátta őt megfelelő tanácsokkal. De erről majd később. Az eljárást, mivel az öcsém akkor éppen bűnmegelőzési tanácsadóként(!) szolgált a pomázi önkormányzatnál a szentendrei hivatal folytatta le. Ügyintéző: Juhász Károlyné, c. főmunkatárs. A kedves hölgyet egyáltalán nem érdekelte, hogy a családomat kirakja a semmi közepébe, hogy érvénytelen a tulajdoni lap, ami alapján dönt. Az öcsém persze nem lehetett maradéktalanul boldog, hiszen a család ingó vagyonát nem lehetett határozattal kirakni az ingatlanból. Arra - mármint az ingóságokra - számára sajnálatos módon felelős őrzést kellett az anyjának vállalnia, illetve biztosítani a férjem számára a hozzáférést. Groteszk módom az ingó vagyonról egy amúgy teljesen használhatatlan leltár is készült. A családomat viszont kizárták, mehettek ahová akartak. Hogy a férjem miért ment bele ebbe a reménytelen helyzetbe? Volt neki is egy ügyvédje, aki azt a hasznos tanácsot adta, hogy az a legjobb, ha elfogadja (őt dr. Kazinczy Tibornak hívják).

No most itt jön az én nagy kérdésem: milyen ember az, aki egy 3 éves és egy 11 éves anyátlan gyereket ilyen gátlástalanul kirak az utcára (vagy csak aktívan segít benne)? Még csak annyit sem kérdezett meg senki sem, hogy vajon hol fognak aludni?

És itt a másik nagy kérdés: Kedves Viktor bácsi! Neked ilyen emberekre van szükséged?

A folytatást természetesen könnyű kitalálni: a férjem polgári pert indított az anyósa ellen (az unokák nevében is).

A bejegyzés trackback címe:

https://vicsigabi.blog.hu/api/trackback/id/tr58359181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása