Vicsi Gabriella Andrea

Szemezgetés az életem és a családom történetéből

Friss topikok

  • Talalo: Kedves "Gabriella"! Ugy az 5.-6. bejegyzesnel esett le, mi is a csavar. Mar korabban is gyanus le... (2011.05.02. 00:59) Magyarázat helyett
  • Viki: Kedves Gabi!? Én emlékszem egy nagyon kedves lányra ,akkor már asszonyra.Ott voltam az esküvőtökö... (2008.09.17. 17:56) Nevetséges?
  • nincsblogom: Írd le ide, hogy Vicsi Gabriella él, és nem hunyt el pár éve! Írd le, hogy te nem a volt férje va... (2008.07.17. 20:47) bemelegítés
  • nincsblogom: Kedves Hito Hiraga! Nem érted jól. Gabi már nem él, és igen elköltözött a másvilágba. (2008.07.17. 05:43) A pokol tornáca
  • Vidor: Érdekelne, hogy melyik volt az a politikus? Szerintem ország-világnak tudni kellene! (2008.06.01. 19:42) de hogy jön ide a politika?

Linkblog

Költözés

2008.03.03. 15:28 | vicsigabi | Szólj hozzá!

Persze, a férjem mit tehetett mást, elköltözött, kiköltözött. Mivel ez amúgy is várható volt, a férjem megpróbált (fel)készülni rá. Vagyis keresett valakit, ahová beköltözhet két kisgyerekkel úgy, hogy mellette ő maga jár továbbra is dolgozni. Kellett felügyelet a gyerekek mellé, kellett, aki ellátja a családot, amíg ő dolgozik.

Mindeközben persze nem lehetett sem a gyerekeket rábízni senkire, sem a munkát, munkahelyet otthagyni, így nem maradt más lehetőség, mint az interneten keresztül keresni a "megfelelő" lehetőséget.

Nyárra eljutott odáig a férjem, hogy talált egy valakit, aki esetleg megfelelne a feltételeknek: hajlandó lenne szállást adni a családnak, lenne felügyelet a gyerekeknek, és még horribilis összegekbe sem kerülne. Viszont cserébe jó messze Pesttől. Amikor a családot az öcsémék kizárták a saját lakásukból, akkor a férjem épp ide vitte a gyerekeket ismerkedni, próbanyaralásra. Aztán ugyebár jött a birtokvédelmi eljárás, és nem lehetett többé visszamenni. Ígyhát maradtak.

A tanszerek, a ruhák, játékok, meg úgy általában minden szintén maradt, Pomázon, elzárva.

Az "új" lakás egy kb. 30-40 éves vályogház, ami közel volt a használhatatlansághoz. Nem volt bevezetve a gáz, az egyik szobában villannyal lehetett fűteni, a másikban cserépkályha volt, a harmadikban meg palackos gázzal működő hősugárzó. De a fát is vágni kellett. A falakban füstöltek az elektromos vezetékek, nem volt mindannyiuk számára elegendő meleg víz sem. Az ablakok persze nemigen zártak, a falakban egerek laktak. Inkább nem is sorolom tovább. 81 négyzetméteren viszont elfértek öten, nem úgy, mint Pomázon 150 négyzetméteren és 3 szinten. A házigazdának volt egy, a mi lányunkkal egyidős lánya - így ők ketten jól el voltak egymással. Maga a házigazda egy frissen vált csalódásokkal és problémákkal teli asszony volt. Nagy teher volt neki erre a kis helyre beengedni még három embert!

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://vicsigabi.blog.hu/api/trackback/id/tr55363545

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása