Vicsi Gabriella Andrea

Szemezgetés az életem és a családom történetéből

Friss topikok

  • Talalo: Kedves "Gabriella"! Ugy az 5.-6. bejegyzesnel esett le, mi is a csavar. Mar korabban is gyanus le... (2011.05.02. 00:59) Magyarázat helyett
  • Viki: Kedves Gabi!? Én emlékszem egy nagyon kedves lányra ,akkor már asszonyra.Ott voltam az esküvőtökö... (2008.09.17. 17:56) Nevetséges?
  • nincsblogom: Írd le ide, hogy Vicsi Gabriella él, és nem hunyt el pár éve! Írd le, hogy te nem a volt férje va... (2008.07.17. 20:47) bemelegítés
  • nincsblogom: Kedves Hito Hiraga! Nem érted jól. Gabi már nem él, és igen elköltözött a másvilágba. (2008.07.17. 05:43) A pokol tornáca
  • Vidor: Érdekelne, hogy melyik volt az a politikus? Szerintem ország-világnak tudni kellene! (2008.06.01. 19:42) de hogy jön ide a politika?

Linkblog

Családi ügy

2008.07.09. 12:55 | vicsigabi | Szólj hozzá!

Tisztelt Asszonyom!

 

Köszönöm, hogy megosztotta velem a családon belüli polgári és egyéb jogvitáikkal kapcsolatosan a http://vicsigabi.blog.hu/ című blogjában írott dilemmáit.

Kérem, engedje meg, hogy az állampolgári jogok országgyűlési biztosáról szóló 1993. évi LIX. törvényben (Obtv.) szabályozott hatáskörömről tájékoztassam:

16. § (1) Az országgyűlési biztoshoz bárki fordulhat, ha megítélése szerint valamely hatóság [29. § (1) bek.], illetve közszolgáltatást végző szerv (a továbbiakban együtt: hatóság) tevékenysége során a beadványt benyújtó személy alapvető jogaival összefüggésben visszásságot okozott, feltéve, hogy a rendelkezésre álló közigazgatási jogorvoslati lehetőségeket – ide nem értve a közigazgatási határozat bírósági felülvizsgálatát – már kimerítette, illetve jogorvoslati lehetőség nincs számára biztosítva.

29. § (2) e./ E törvény alkalmazásában nem minősül hatóságnak: … a bíróság.

Az idézett szabályokból egyértelműen megállapítható, hogy az országgyűlési biztos nem folytathat vizsgálatot hatóság, vagy bíróság előtt folyamatban lévő ügyekben, így az ügyének teljes kivizsgálására irányuló kérését nem áll módomban teljesíteni.

Megértem kitartó küzdelmét, amivel a családja számára a lakhatást kívánja biztosítani, de szeretném felhívni a szíves figyelmét arra, hogy a hatóságok és a bíróságok ritkán képesek a családon belüli viták rendezésére, azt általában csak az érintettek közötti megállapodás, az ellentétes érdekek és a problémák megbeszélése oldhatja meg.

 

Budapest, 2008. június 27.

 

Üdvözlettel:

Dr. Szabó Máté sk.

A bejegyzés trackback címe:

https://vicsigabi.blog.hu/api/trackback/id/tr29560363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása