Vicsi Gabriella Andrea

Szemezgetés az életem és a családom történetéből

Friss topikok

  • Talalo: Kedves "Gabriella"! Ugy az 5.-6. bejegyzesnel esett le, mi is a csavar. Mar korabban is gyanus le... (2011.05.02. 00:59) Magyarázat helyett
  • Viki: Kedves Gabi!? Én emlékszem egy nagyon kedves lányra ,akkor már asszonyra.Ott voltam az esküvőtökö... (2008.09.17. 17:56) Nevetséges?
  • nincsblogom: Írd le ide, hogy Vicsi Gabriella él, és nem hunyt el pár éve! Írd le, hogy te nem a volt férje va... (2008.07.17. 20:47) bemelegítés
  • nincsblogom: Kedves Hito Hiraga! Nem érted jól. Gabi már nem él, és igen elköltözött a másvilágba. (2008.07.17. 05:43) A pokol tornáca
  • Vidor: Érdekelne, hogy melyik volt az a politikus? Szerintem ország-világnak tudni kellene! (2008.06.01. 19:42) de hogy jön ide a politika?

Linkblog

Unom a pert

2009.12.18. 14:42 | vicsigabi | Szólj hozzá!

2008 elején volt az utolsó előtti tárgyalás, amit a pert vezető bíró a fent említett mondattal nyitott (unom ezt a pert). Természetesen igaza volt, mindenkinek elege volt már belőle, hiszen egy csúnya ügy húzódott már sok-sok éve, látszólag megoldás nélkül. Akkor még senki sem tudta, hogy mikor és hogyan lesz vége ennek a konfliktusnak (hát most kiderült, hogy még mindig nincs vége). A gond ezzel csupán csak annyi, hogy miatta tartott ott a per ahol - annakidején.

Dr. Keyha Judit, a bíró, ezen a tárgyaláson felszólította a felpereseket, hogy legyenek szívesek végre bizonyítani állításaikat (hiszen a felperes köteles bizonyítani azt, hogy miért tart igényt bármire is, aminek éppen most jogi úton próbál érvényt szerezni). Alperes állításait elfogadta - annak ellenére, hogy azoknak törvényes, jogi szempontból érvényes alátámasztása soha nem történt meg.

Hogy pontosan miről is beszélek, arra nagyon szépen fényt derített a következő tárgyalás is, az utolsó. Sajnálatos módon a kedves bírónő pontos véleménye nem maradt fenn írásos formában, mert a "megoldást" nem ő szolgáltatta. A 2009 januárjában megtartott - ezidáig utolsó - tárgyaláson a bírónak a perben álló felek megmondták, hogy megegyezés született.

A (bíró által) újra követelt bizonyítási eljárás részeként a férjem tanúkat nevezett meg, akiket Judit néni egyszerűen nem idézett meg semikorra. Továbbá a férjem szakpszichológus (írásos) véleményét adta be bizonyíték gyanánt, amiben (igazságügyi szakvéleményeket kiadó szakember) részletezte, hogy mennyire káros egy 3 és egy 11 éves gyermek számára, ha elvesztik megszokott lakókörnyezetüket, játékaikat, ruháikat, barátaikat és minden egyebüket egyik napról a másikra - mert nem mehetnek többé haza.

A kedves bírónő ezen az utolsó tárgyaláson ezt a szakvéleményt kedvesen mosolyogva nevetségesnek titulálta, és ezzel a bizonyítási eljárást véglegesen lezárta.

Judit néni ezen felül kijelentette, hogy felperesek sokkal jobban jártak a megegyezéssel, mint az ő ítéletével jártak volna.

A bejegyzés trackback címe:

https://vicsigabi.blog.hu/api/trackback/id/tr371606816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása