Vicsi Gabriella Andrea

Szemezgetés az életem és a családom történetéből

Friss topikok

  • Talalo: Kedves "Gabriella"! Ugy az 5.-6. bejegyzesnel esett le, mi is a csavar. Mar korabban is gyanus le... (2011.05.02. 00:59) Magyarázat helyett
  • Viki: Kedves Gabi!? Én emlékszem egy nagyon kedves lányra ,akkor már asszonyra.Ott voltam az esküvőtökö... (2008.09.17. 17:56) Nevetséges?
  • nincsblogom: Írd le ide, hogy Vicsi Gabriella él, és nem hunyt el pár éve! Írd le, hogy te nem a volt férje va... (2008.07.17. 20:47) bemelegítés
  • nincsblogom: Kedves Hito Hiraga! Nem érted jól. Gabi már nem él, és igen elköltözött a másvilágba. (2008.07.17. 05:43) A pokol tornáca
  • Vidor: Érdekelne, hogy melyik volt az a politikus? Szerintem ország-világnak tudni kellene! (2008.06.01. 19:42) de hogy jön ide a politika?

Linkblog

Az igazságügyi szakértő

2008.03.17. 10:34 | vicsigabi | Szólj hozzá!

Szentelek neki is egy pár percet, bár nagyon nincs mit ragozni rajta.

Ha véletlenül nem tudnátok, ez a dolog úgy működik, hogy alperes, felperes és esetleg a bíróság feltesz kérdéseket, amiknek a megválaszolására szakértőt rendelnek ki. A szakértő megkapja a teljes peranyagot és hozzá a listát a kérdésekkel. Jelen esetben a kérdések három témába voltak csoportosíthatók: mennyit ér az anyám része, mennyi a férjem által elvégzett értéknövelő beruházás és mennyi a "maradék", vagyis a szüleim közös tulajdona.

A szakértőnek természetesen nem feladata megítélni, hogy a költségek kire hárultak (magyarul ki is építette ezt vagy azt a telken), neki csak a részmunkák értékéről kellett volna véleményt mondania.

Ezzel szemben a nagysokára elkészült válaszból jobbára semmi nem derül ki: az anyám saját része semmiképp, a beruházások értéke egyáltalán nincs tisztázva (csak ködösítve) és végül a férjem részére a szakértő megítélt 7,58 %-ot, de nem tudni, hogy mi tartozik bele és mi nem. Annyira nem figyelt oda, hogy pl. a gyerekszoba ráépítést 10 évvel korábbra datálta, mint ahogy megtörtént. Gyakorlatilag szemét az egész. Mindezért a férjemnek kellett kifizetni a kb 80 ezer Ft szakértői díjat, mondván ő a felperes és így ő az, aki a tulajdoni igényét a per segítségével érvényesíteni szeretné.

A bíróság nem véleményezte a szakértő állásfoglalását, végülis nem az ő pénzük. Én ilyen munkáért egy garast nem adtam volna! A férjem próbálkozott azzal, hogy a kedves szakértő úrtól kiegészítést kérjen, aki erre válaszul kb. annyit közölt, hogy a véleménye úgy jó, ahogy van.

Azért ez a léhűtő társaság végül is tetszik nekem. Felelősség és gyakorlatilag bármilyen konzekvencia nélkül kiokád magából bármit, amihez [és amikor] éppen kedve van - ráadásul akkora pénzért, amiért én nem csak pár napot gürcölök. Az államapparátus garantálja!

Úgy látszik, itt nálunk nem az számít, hogy ki mire képes [= tud], hanem hogy ki mire képes [= hajlandó]!

A bejegyzés trackback címe:

https://vicsigabi.blog.hu/api/trackback/id/tr34384265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása