Vicsi Gabriella Andrea

Szemezgetés az életem és a családom történetéből

Friss topikok

  • Talalo: Kedves "Gabriella"! Ugy az 5.-6. bejegyzesnel esett le, mi is a csavar. Mar korabban is gyanus le... (2011.05.02. 00:59) Magyarázat helyett
  • Viki: Kedves Gabi!? Én emlékszem egy nagyon kedves lányra ,akkor már asszonyra.Ott voltam az esküvőtökö... (2008.09.17. 17:56) Nevetséges?
  • nincsblogom: Írd le ide, hogy Vicsi Gabriella él, és nem hunyt el pár éve! Írd le, hogy te nem a volt férje va... (2008.07.17. 20:47) bemelegítés
  • nincsblogom: Kedves Hito Hiraga! Nem érted jól. Gabi már nem él, és igen elköltözött a másvilágba. (2008.07.17. 05:43) A pokol tornáca
  • Vidor: Érdekelne, hogy melyik volt az a politikus? Szerintem ország-világnak tudni kellene! (2008.06.01. 19:42) de hogy jön ide a politika?

Linkblog

A határozat

2008.03.21. 13:08 | vicsigabi | Szólj hozzá!

Erről nehéz beszélni, mert még most is felforr az agyam tőle. Úgyhogy csak tárgyilagosan, a jegyzőkönyvekből idézek. A büntető per lefolyásáról van szó, ami igen érdekesen alakult. Először is tekintettel arra, hogy az öcsi a pomázi önkormányzatnál dolgozik Dunakeszire került a dolog. Másodszor is, minden ide leírt állítás tény, jegyzőkönyvből kimásolt, ellenőrizhető.

Nos tehát, a büntető feljelentés tartamazza az alábbiakat:
1. a felelős őrzésre átadott ingó vagyon egy része nem található, egy részét meg más (idegen, aki beköltözött a lakásba) engedély nélkül használja. Az állítás egyrészt a birtokvédelmi eljárás során készült fényképes leltárral másrészt az ingatlan szakértő által készített felmérés során készült fényképekkel lett alátámasztva.
2. Vicsi Lászlóné - az anyám -, mint tanú: ő többször kérte, hogy a férjem vigye el a holmijait, aki ezt nem tette meg. Az állagukat megóvja. A családi ház az ő tulajdona, amit szívességből átengedett ismerősöknek. Az ingó tárgyakkal senki nem rendelkezett sajátjaként.
3. Vicsi László - az öcsém -, az előbbiekkel egyetértett.
4. Dr. Berkes Erika - aki beköltözött -, elmondta, hogy szívességből használja a lakást és tudomása szerint az Vicsi Lászlóné tulajdona. A lakásban lévő bútorokat kénytelen használni, azokat szándékosan nem rongálja. A férjem további ingóságaihoz nem nyúlt soha, azokat birtokba nem vette.
5. a férjem elismerte, hogy képtelen elszállítani az ingóságait, mert nincs hova vinnie azokat.
6. és végül Kelemen Margit r. őrnagy, mb. bűnügyi osztályvezető: Az ügyben eljárva a hatóságom helyszíni szemle keretében megállapította, hogy az én férjem tulajdonában lévő ingó tárgyak hiánytalanul megvannak. Azok tárolását az anyám teljes egészében ellátja. Az ingóságok elszállítását a felek megoldani nem tudják.

A határozat:
Tekintettel arra, hogy a feljelentett cselekmény nem bűncselekmény, valamint a sikkasztás nem állapítható meg, ezért a nyomozást megszüntetem.

Kérdéseim:
1. Vajon mi kényszerítette Dr. Berkes Erikát, hogy a bútorainkat használja?
2. Vajon miért nem áll meg a sikkasztás, aminek a pontos meghatározása:
Btk. 317: sikkasztás vétségét az követi el, aki a rábízott idegen dolgot jogtalanul eltulajdonítja, vagy azzal sajátjaként rendelkezik.
3. A férjem és az ügyvédje tudta nélkül történt a helyszíni szemle. Már ez sem szabályos, de az eredménye erősen megkérdőjelezhető: Vajon mennyi idő alatt mentek végig azon a leltáron, aminek az elkészítéséhez majdnem egy teljes nap kellett. A leltár egy része fényképekkel volt dokumentálva. Vajon hogyan hasonlították ezeket össze a jelenlegi állapottal, amikor azóta teljesen átrendezték a lakást?Egyáltalán hogy választották szét az új lakó holmijait a mieinktől? Vajon hogyan jutottak be abba a szobába, ahová gyakorlatilag lehetetlen bejutni, mert el volt torlaszolva az ajtaja (oda volt bezsúfolva a bútorok egy része úgy, hogy már nem lehet ajtót nyitni tőlük)? Vajon ellenőrizte-e a leltárban lévő műszaki cikkek állapotát?
És végül, ha ezt mind valóban megtette volna, akkor rá kellett volna arra is jönnie, hogy nincs meg minden, mert anyám mindezeken felül még el is osztogatott pár dolgot erre-arra!

Természetesen ezeket a kérdéseket a férjem és ügyvédje megfogalmazta hivatalos formában, és benyújtották a panaszt az illetékes hivatalnál.

A bejegyzés trackback címe:

https://vicsigabi.blog.hu/api/trackback/id/tr49390792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása