Vicsi Gabriella Andrea

Szemezgetés az életem és a családom történetéből

Friss topikok

  • Talalo: Kedves "Gabriella"! Ugy az 5.-6. bejegyzesnel esett le, mi is a csavar. Mar korabban is gyanus le... (2011.05.02. 00:59) Magyarázat helyett
  • Viki: Kedves Gabi!? Én emlékszem egy nagyon kedves lányra ,akkor már asszonyra.Ott voltam az esküvőtökö... (2008.09.17. 17:56) Nevetséges?
  • nincsblogom: Írd le ide, hogy Vicsi Gabriella él, és nem hunyt el pár éve! Írd le, hogy te nem a volt férje va... (2008.07.17. 20:47) bemelegítés
  • nincsblogom: Kedves Hito Hiraga! Nem érted jól. Gabi már nem él, és igen elköltözött a másvilágba. (2008.07.17. 05:43) A pokol tornáca
  • Vidor: Érdekelne, hogy melyik volt az a politikus? Szerintem ország-világnak tudni kellene! (2008.06.01. 19:42) de hogy jön ide a politika?

Linkblog

A panasz kivizsgálása

2008.03.21. 13:54 | vicsigabi | Szólj hozzá!

Rejtélyes okból kifolyólag a panasz kivizsgálása a szentendrei kapitányságon kötött ki, akiknek - ugyanolyan összeférhetetlenségi okokból, mint a nyomozásnál - nem lett volna szabad hozzányúlniuk. De megtörtént.

Természetesen a panaszt elutasították, mondván alaptalan.  Most itt nem másolom be a három oldalas indoklást, csupán a lényeget idézem: Eredetiben, Dr. Sinka Ildikó ügyész tollából:
"A nyomozás során arra nem merült föl adat, hogy a feljelentő által az ingatlanban hagyott dolgok közül valamelyiket bárki azért vette volna el, hogy azt jogtalanul eltulajdonítsa! Ezt kétséget kizáróan igazoló bizonyítékok hiányában az ingóságok áthelyezése, másik helyiségbe való átrakása, vagy bármely vitás okból a feljelentőnek való késedelmes átadása a sikkasztás bűntettének megállapítására nem alkalmas."
Csak egy pár kérdés: hogyan lehet véletlenül telerakni egy szekrényt, hogyan lehet nem szándékosan belefeküdni egy ágyba? Mi lenne a kétséget kizáró bizonyíték?
És egy másik idézet:
"Valóban igaz, hogy a szemle valamennyi tárgy tételes leltározására, azok meglétének kétséget kizáró bizonyítására nem alkalmas. Erre a feljelentő részvételével az ingóságok kipakolása és végleges elszállítása során elvégzett leltározás adhatna választ, azonban Vicsi Lászlónénak egyéb, a fentiekben is hivatkozott eltulajdonításra vagy a büntetőjogi gyakorlatban értelmezett rendelkezésre vonatkozó egyéb bizonyíték nélküli elszámoltatása, leltár készítése nem a nyomozó hatóság feladata. Szükségesnek tartom megjegyezni, hogy ... pusztán a hiány megállapítása sem volna alkalmas a sikkasztás bűncselekményének megállapítására".
Szóval nem kötelesek leltárt készíteni? Igaz ugyan, hogy a férjem a feljelentésben felsorolta, hogy tételesen mi nincs meg, azokat kellett volna megkeresni (pl. az összes műszaki cikket)!

A bejegyzés trackback címe:

https://vicsigabi.blog.hu/api/trackback/id/tr70390868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása